Izjava o privatnosti za posjetitelje stranice

Vaša privatnost nam je vrlo važna. Ovo su načela prema kojima poslujemo u Infinity obrtu za turizam i web design (u daljnjem tekstu „Infinity“):

Ovaj dokument opisuje kako koristimo i obrađujemo osobne podatke. Kao dodatni bonus, ovdje također možete saznati kako nas kontaktirati u slučaju pitanja vezanih uz vaše osobne podatke. Sa zadovoljstvom ćemo ih odgovoriti. Molimo, također pročitajte naša Pravila o kolačićama, koja govore o tome kako Infinity koristi kolačiće i druge slične tehnologije.

Mi nudimo usluge online rezervacije smještaja putem vlastitih internetskih stranica, kao i putem drugih online platformi kao što su internetske stranice objekta i društvene mreže. Ovo je važno jer se ova izjava odnosi na sve navedene platforme, odnosno vrijede jedna pravila privatnosti.

Ako ste vlasnik smještajnog objekta, svakako vam preporučujemo da pročitate Pravila privatnosti za smještajne objekte.

Pravila privatnosti mogu se povremeno mijenjati. Ako vam je vaša privatnost važna, redovito pratite ovu stranicu i uvijek ćete biti u toku.

Molimo, imajte na umu da biste u slučaju neslaganja s ovim Pravilima privatnosti trebali prestati koristiti naše usluge. Ako se slažete s našim Pravilima privatnosti, možete nastaviti koristiti usluge na našoj stranici.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja Infinity?

Ne možemo vam pomoći u pronalaženju savršenog smještaja bez informacija, pa tako prilikom korištenja naših usluga od vas tražimo određene informacije. To su prilično bazične stvari – vaše ime, preferirani kontaktni podaci, imena vaših suputnika i vaši podaci o plaćanju. Osim toga, također prikupljamo podatke s vašeg računala. To može uključivati IP adresu, pretraživač koji koristite te vaše jezične postavke. Također postoje situacije u kojima od drugih dobivamo podatke o vama ili automatski prikupljamo druge vrste podataka. Ovo je osnovni pregled podataka koje prikupljamo. Dakle, zanima vas nešto više informacija. Evo više informacija o tome koju vrstu osobnih podataka prikupljamo.

Osobni podaci koje nam dajete.

Infinity prikuplja i koristi podatke koje nam dajete. Kada napravite Rezervaciju smještaja, od vas se (minimalno) traži da unesete ime i svoju adresu e-pošte. Ovisno o Rezervaciji smještaja, također vas možemo tražiti vašu kućnu adresu, broj telefona, podatke o plaćanju, datum rođenja, imena gostiju koji putuju s vama i bilo kakve preferencije (kao što su preferencije u pogledu prehrane i eventualne smanjene pokretnosti) vezane uz Vašu rezervaciju.

Osobni podaci koje nam dajete o drugima.

Možda u nekim slučajevima nećete učiniti Rezervaciju smještaja za sebe. Možda ćete ići na Putovanje s drugim gostima čije ćete podatke navesti tijekom Rezervacije smještaja ili ćete možda napraviti Rezervaciju smještaja u nečije ime.

Dužni smo naglasiti da je vaša odgovornost osigurati da je osoba ili osobe čije ste nam osobne podatke dali upoznata s time te da razumije i prihvaća način na koji Infinity koristi te podatke (kao što je opisano u ovoj Izjavi o privatnosti).

Zašto Infinity prikuplja i koristi vaše osobne podatke?

Koristimo podatke koje smo o vama prikupili u razne svrhe. Vaši osobni podaci mogu se koristiti u sljedeće svrhe:

1. Rezervacije smještaja: Koristimo vaše osobne podatke za dovršavanje i upravljanje vašom online Rezervacijom smještaja, a to je prilično neophodno za ono čime se bavimo kao tvrtka!

2. Dijeljenje vaših relevantnih podataka: kao što su podaci o rezervacijama ili vašem korisničkom računu zbog pronalaženja odgovarajućeg Pružatelja smještaja i odgovaranje na bilo koje pitanje vezano uz vašu Rezervaciju smještaja (ili bilo koje druge upite).

3. Komunikacija s vama: Ponekad vas možemo kontaktirati i putem drugih kanala kao što su e-pošta, pošta, telefon ili SMS – odabrani način ovisi o kontaktnim informacijama koje ste prethodno podijelili s nama. Također obrađujemo poruke koje nam pošaljete. Postoji nekoliko razloga tomu:

Odgovaranje i obrada bilo kakvih zahtjeva koje ste napravili vi ili Pružatelj smještaja Infinity gostima i Pružateljima smještaja nudi i razne načine razmjene podataka, vezano za Rezervaciju smještaja.
Prilikom korištenja naših usluga možete primiti upitnik ili poziv za pisanje recenzije o svom iskustvu s Infinity-em ili Pružateljem smještaja.
Također vam šaljemo druge vrste materijala vezanih uz vaše Rezervacije smještaja, kao što su informacije o tome kako možete kontaktirati Infinity ako vam zatreba pomoć dok ste na putu i informacije za koje smatramo da bi vam mogle biti korisne prilikom planiranja vašeg Putovanja i njegovog provođenja na najbolji mogući način.
4. Poboljšanje naših usluga: Osobne podatke koristimo i u svrhu analize. To je u skladu s našim nastojanjima da poboljšamo svoje usluge i iskustvo korisnika, ali se mogu koristiti i u svrhu testiranja, ispravljanja pogrešaka i poboljšanja funkcionalnosti i kvalitete naših online usluga. Pritom je glavni cilj optimizacija i personalizacija naše online platforme prema vašim potrebama s ciljem stvaranja preglednije i prilagođenije stranice.

5. Pravne svrhe: Kao posljednje, u određenim ćemo slučajevima možda trebati koristiti vaše podatke za vođenje i rješavanje pravnih sporova, u svrhu regulatornih istraga i usklađenosti, kako bismo proveli uvjete korištenja Infinity online rezervacijske usluge, ili kako bismo ispunili zakonite zahtjeve tijela nadležnih za provođenje zakona.

Gore navedene osobne podatke obrađujemo na temelju sljedećih pravnih osnova:

1. Djelovanje u skladu s ugovorom: Korištenje vaših podataka može biti potrebno za djelovanje u skladu s ugovorom koji ste sklopili s nama. Na primjer, ako koristite naše usluge kako biste napravili online rezervaciju, koristit ćemo vaše informacije kako bismo izvršili i osigurali vam rezervaciju u skladu s ugovorom koji smo sklopili s vama.
2. Pravni interesi: Možemo koristiti vaše informacije u pravne svrhe, kao što su na primjer kreiranje najboljeg mogućeg sadržaja stranice, e-pošte i newslettera, poboljšanje i promocija naših proizvoda i usluga i sadržaja naše stranice te u administrativne, pravne svrhe i s ciljem sprječavanja prijevare.
Na koji način Infinity dijeli vaše podatke s trećim stranama?

U usluge Infinity-a na razne su načine i iz raznih razloga integrirane razne druge strane. Primarna je svrha dijeljenje podataka o vašoj rezervaciji sa smještajnim objektom kako biste mogli dovršiti rezervaciju. Također postoje druge strane koje mogu primiti neke od vaših podataka, a one uključuju tvrtke s kojima surađujemo u svrhu pružanja Infinity usluga, financijske institucije, oglašivače ili u nekim slučajevima organe vlasti. U nastavku se nalazi više detalja o tome koji se podaci koje s nama dijelite koriste i razmjenjuju s navedenim stranama.

Pružatelji usluga naplate i (druge) financijske institucije: Kada vi ili vlasnik kreditne kartice ili računa u banci korištenih za rezervaciju zatražite povrat novca za vašu Rezervaciju smještaja, trebamo podijeliti određene informacije o rezervaciji s pružateljem usluge naplate i relevantnom financijskom institucijom koja će izvršiti povrat. To također može uključivati kopiju vaše potvrde rezervacije ili IP adresu korištenu za rezervaciju. Ako to budemo smatrali neophodnim za otkrivanje ili sprječavanje prijevare, te informacije možemo podijeliti s relevantnim financijskim institucijama.
Nadležna tijela: Osobne podatke otkrivamo tijelima nadležnima za provođenje zakona ako je potrebno sukladno zakonu ili je nužno za prevenciju, otkrivanje ili progon kaznenih djela i prijevare, ili ako smo na drugi način pravno obvezni to učiniti. Osim toga, nadležnim tijelima možemo otkriti osobne podatke kako bismo zaštitili svoja prava ili imovinu ili prava i imovinu naših poslovnih partnera.
Poslovni partneri: Surađujemo s mnogim poslovnim partnerima diljem svijeta. Ti poslovni partneri distribuiraju ili promiču usluge Infinity-a, uključujući usluge i proizvode naših Pružatelja smještaja.

Na koji način Infinity koristi društvene mreže?

Korištenje društvenih mreža može na razne načine biti integrirano u postojeće usluge Infinity-a, što može značiti da ćemo prikupljati dijelove vaših osobnih podataka ili da će društvena mreža primiti dijelove vaših podataka.

U Infinity-u koristimo društvene mreže na razne načine. Djelomično ih koristimo kako bismo olakšali korištenje online rezervacijskih usluga, ali i kako bismo promovirali proizvode i usluge naših Pružatelja smještaja koje se tiču putovanja, te promovirali, poboljšali i olakšali korištenje svojih usluga.

Koje sigurnosne procedure primjenjuje Infinity kako bi zaštitio vaše osobne podatke?

U skladu s europskim zakonima o zaštiti podataka, primjenjujemo razumne procedure za sprječavanje neovlaštenog pristupa i zloupotrebe osobnih podataka.

Za zaštitu i čuvanje osobnih podataka koje ste nam povjerili koristimo prikladne poslovne sustave i postupke. Također koristimo sigurnosne procedure te tehničke i fizičke restrikcije za pristup i korištenje osobnih podataka na našim serverima. Pristup osobnim podacima dopušten je isključivo ovlaštenom osoblju u poslovne svrhe.

Na koji način Infinity obrađuje osobne podatke djece?

Infinity je usluga koju možete koristiti samo ako imate više od 18 godina. Podatke o djeci obrađujemo isključivo uz prethodnu suglasnost roditelja ili zakonitih skrbnika.

Kako možete kontrolirati osobne podatke koje dajete Infinity-u?

U svakom trenutku imate pravo provjere osobnih podataka koje čuvamo o vama. Možete zatražiti pregled svojih osobnih podataka slanjem poruke e-pošte na dolje navedenu adresu. Molimo napišite ‘Zahtjev za slanjem osobnih podataka’ u predmet poruke kako biste ubrzali postupak.

Također nas možete kontaktirati ako smatrate da su vaši osobni podaci netočni, ako mislite da više nemamo pravo na korištenje vaših osobnih podataka ili ako imate bilo koje drugo pitanje vezano uz način korištenja vaših osobnih podataka ili ovu Izjavu o privatnosti. Vaš ćemo zahtjev obraditi u skladu s primjenjivim zakonom o zaštiti osobnih podataka. Svoj korisnički račun možete izbrisati u svakom trenutku ako se prijavite u svoj račun na stranici Infinity-a i uklonite ga.

Sve zahtjeve vezane za za Vaše osobne podatke možete poslati na našu e mail adresu: info@infinitytravel.com.hr.

Tko je odgovoran za obrađivanje osobnih podataka na stranici Infinity-a ?

Obrt Infinity sa sjedištem u Starigradu Paklenici, u Hrvatskoj, kontrolira obradu osobnih podataka na svojim internetskim stranicama na način kako je to opisano u ovoj Izjavi o privatnosti.

Infinity obrt za turizam i web design, vl. Božena Mršić, sjedište: Osječka 12, 23244 Starigrad Paklenica.